Ajax vreest twee jeugdtalenten kwijt te raken aan Feyenoord

'Ajax dreigt broers kwijt te raken aan Feyenoord: niet eerste pijnlijke overstap'

1 juli om 18:08

De broertjes Tim de Koning (15) en Nick de Koning (17), actief in de jeugdopleiding van Ajax, kunnen een gevoelige overstap maken naar Feyenoord. Dat meldt Ajax Showtime. Beide spelers hebben een contractaanbieding van de Rotterdammers op zak en denken serieus na over een overstap.

Tim kwam afgelopen seizoen uit voor Ajax O15 en maakte daar grote indruk. De vijftienjarige middenvelder kan al langere tijd rekenen op interesse van Feyenoord. Nu de Rotterdamse club in gesprek is zowel hem als zijn oudere broer, lijkt een overstap echter concreter dan ooit.

Nick maakte op zijn beurt afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Ajax O17. Hij was daar echter vrijwel nooit zeker van een basisplaats. Op de Future Cup liet het jeugdproduct van de Amsterdammers wel een sterke indruk achter.

Dit is niet het eerste pijnlijke vertrek waarmee Ajax te maken kan krijgen. Eerder leek het erop dat Sean Steur naar PSV zou vertrekken. Hij koos uiteindelijk echter tóch voor een langer verblijf in Amsterdam. Dat geldt niet voor Jivayno Zinhagel. De aanvaller die afgelopen seizoen uitkwam voor Ajax O16, vertrekt naar alle waarschijnlijkheid ook naar aartsrivaal Feyenoord.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!