Nieuws uit Rusland: wegen Promes en Spartak scheiden (voor nu)

Nieuws uit Rusland: wegen veroordeelde Promes en Spartak scheiden (voor nu)

1 juli om 17:12
Laatste update: 1 juli om 17:58

De wegen van Spartak Moskou en Quincy Promes scheiden. Het contract van de Nederlandse aanvaller, die al maanden in Dubai wacht op een mogelijke uitlevering aan Nederland, is verlopen. Toch houden de Russen de deur op een kier. 

Dat maakt Spartak Moskou bekend middels een persbericht. 'Quincy Promes miste het tweede deel van het seizoen volledig vanwege persoonlijke redenen waardoor hij na het wintertrainingskamp in de VAE niet kon terugkeren naar Rusland', valt er te lezen.

'Helaas zijn deze omstandigheden nog steeds van kracht en is het in dit stadium niet mogelijk om te praten over de hervatting van Quincy's optreden bij de club. Tegelijkertijd hoopt onze club dat partijen in de toekomst op deze kwestie kunnen terugkomen.'

Promes werd in februari opgepakt in Dubai na een verkeersongeval. De 32-jarige aanvaller verbleef enige tijd in een cellencomplex, maar is nu op borgtocht vrij. In Nederland is hij veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel en het neersteken van zijn neef. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd.