Theo Janssen over pijnlijk nieuws voor Vitesse

Janssen reageert op pijnlijk Vitesse-nieuws: 'De bevestiging kwam al vrij snel'

1 juli om 18:50

Theo Janssen heeft gereageerd op een pijnlijke dag voor iedereen met een Vitesse-hart. De oud-voetballer is momenteel actief als hoofdscout bij de Arnhemmers en ook bij hem viel het nieuws dat de laatste investeerder zich net voor de deadline heeft teruggetrokken rauw op het dak.

Maandag werd bekend dat de laatste mogelijke investeerder voor Vitesse zich heeft teruggetrokken. Het lijkt daardoor nu écht einde verhaal voor de Arnhemmers. Iets wat Janssen niet onberoerd laat. "Het is lastig voor me. Ik heb net nog anderhalf uur aan de telefoon gehangen met verschillende mensen, om te checken wat er precies klopte", begint de hoofdscout van Vitesse in de uitzending van de NOS. "Maar de bevestiging kwam al vrij snel. Nu is het voor ons echt heel lastig wat er gaat gebeuren."

Janssen beseft dat Vitesse zich in een race tegen de klok bevindt. "We hebben geloof ik nog zeven uur om wat dingen op papier te krijgen. Maar als je laatste geldschieter wegstapt, dan is het duidelijk dat de zorgen gigantisch zijn. De angst zit er nu bij mij ook wel in."

Het nieuws van maandag kwam bij velen anders binnen dan alle voorgaande berichtgevingen. Zo ook bij Janssen. "Elke keer was er nog wel hoop. Er was altijd vrij snel nog wel iemand die in wilde stappen, maar als je investeerder die echt wel goede ideëen had, nu net voor de deadline wegstapt... Het is logisch dat er nu veel onrust heerst. Ik ben benieuwd wat er de komende uren gaat gebeuren en of er nog iets uit de hoge hoed wordt getoverd. Ze zeggen dat het niet voorbij is, totdat het echt voorbij is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!