Redenen voor terugtrekken Franke

Redenen voor afhaken Franke: 'Vitesse-kandidaat kon vermogen niet aantonen'

1 juli om 19:31
Laatste update: 1 juli om 19:40

Er liggen meerdere redenen ten grondslag aan de keuze van Guus Franke om zich op het laatste moment terug te trekken als kandidaat voor de overname van Vitesse. De Gelderlander, dat weet dat paniek momenteel overheerst op de burelen in Arnhem, zet ze uiteen. 

De Telegraaf maakte maandagmiddag bekend dat zakenman Franke zich heeft teruggetrokken uit de deal om Vitesse over te nemen, terwijl de deadline voor het inleveren van de benodigde stukken later op maandag is. De Gelderlander noemt meerdere redenen voor het op het oog abrupte besluit van Franke. 

Bronnen melden aan de lokale krant dat Franke niet in staat was om zijn vermogen aan te tonen. Ook klapte de deal met Coley Parry, de Amerikaan die zijn overname uit zag monden in een mislukking. En dat terwijl Vitesse vorige week nog een akkoord meldde. 'Maar meteen waren er al twijfels. De club kende de details niet eens', aldus De Gelderlander. 

Vitesse heeft de focus nu verlegd op Michael van de Kuit, eigenaar van het GelreDome én tevens de laatst overgebleven strohalm in Arnhem. De situatie zorgt voor enorm veel stress, zo vertelt Susanne Wichhart, voorzitter van de supportersvereniging. "Ik weet even niet meer wat ik moet zeggen. Is dit tactiek? Zit hier iets achter? Je grijpt elke strohalm aan. Toen ik het nieuws vanmiddag hoorde, zakte de moed volledig in mijn schoenen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!