Van den Brom reageert op Vitesse-nieuws

Van den Brom onthult reden terugtrekken Vitesse-investeerder: 'Kwamen er niet uit'

1 juli om 20:36

John van den Brom bevestigt dat Guus Franke zich als investeerder heeft teruggetrokken bij Vitesse, omdat hij er niet uitkwam met schuldeiser Coley Parry. De coach van Vitesse heeft nog hoop, maar hij baalt zichtbaar van de situatie.

"Wij hebben vandaag twee keer getraind met de groep en toen wij klaar waren, pakten we onze telefoon. De mijne was echt ontploft. Toen ben ik naar boven gegaan en toen kreeg ik de bevestiging van de directie", schetst Van den Brom hoe hij het nieuws over de investeerder van Vitesse hoorde. "Dat het inderdaad zo was dat Guus Franke zich had teruggetrokken, dat is de status op dit moment."

Van den Brom heeft ook de reden gegeven waarom Franke zich terug heeft getrokken. "Er waren problemen met Parry, de oude bijna eigenaar die dat nooit geweest is. Dat moest ook opgelost worden. Het blijft maar over en weer vechten en ze zijn daar niet uitgekomen."

De coach van Vitesse vertelt ook dat er nog enige hoop is om de club te redden. "Vanavond om 12 uur is de deadline om de nieuwe begroting in te leveren en dat kon alleen als er wat dingen geregeld zouden worden. Daar was geld voor nodig en daar stond Franke garant voor. Ik heb altijd nog hoop. Toen ik wegging kreeg ik wel de bevestiging dat er nog gesproken werd over en weer en het is nog geen twaalf uur."

Aangeslagen Van den Brom

Van den Brom is wel zichtbaar aangeslagen, ook omdat hij net begonnen was met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We waren zo lekker bezig. Heerlijk aan het trainen met die jonge jongens. Vandaag twee keer nadat we gisteren waren begonnen. Prachtig weer, mooie velden, dus ik hoop dat ik morgen weer op het veld sta."