Rutten geeft mening over Van Nistelrooij en Hake bij United

Oud-assistent Rutten had Van Nistelrooij-move niet verwacht: 'Dat verbaasde me'

1 juli om 21:17

Fred Rutten vindt dat Erik ten Hag een hele goede keuze heeft gemaakt door René Hake als assistent aan te stellen. Ook de keuze voor Ruud van Nistelrooij vindt de oud-assistent goed, maar toch was hij daar wel meer verbaasd over.

Hake en Rutten kennen elkaar erg goed en de routinier is dan ook enthousiast over de toekomstige baan bij United voor zijn vriend. "Overal waar hij heeft gewerkt, staat het elftal goed. Réne is heel kundig in de trainingsleer en de periodisering. Dat kun je ook wel terug zien. Zijn teams zijn altijd behoorlijk fit. Dat kan een toegevoegde waarde zijn voor Erik", luidt de verwachting van Rutten tegen ESPN.

Ook Van Nistelrooij zal als assistent naar Manchester trekken. Die keuze begrijpt Rutten vanuit de oud-spits dan weer minder. "Het verbaasde mij enigszins wel, want Ruud is ambitieus als hoofdtrainer. Zo heb ik hem meegemaakt." Toch vindt Rutten Van Nistelrooij ook passen bij United. "Maar ik denk dat hij dit ook uitstekend zou kunnen. Hij heeft deze rol ook bij Oranje vervuld, dus waarom niet?"

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!