Van den Brom wil Gravenberch in Oranje-basis

Van den Brom pleit voor opvallende Oranje-wissel: 'Heb je veel meer duelkracht'

2 juli om 07:11
Laatste update: 2 juli om 10:25

John van den Brom zou als hij de bondscoach was Ryan Gravenberch opstellen tegen Roemenië. Volgens de Vitesse-trainer brengt de middenvelder specifieke kwaliteiten die hij miste in het duel met Oostenrijk.

Gravenberch neemt volgens Van den Brom de plek van een tegenvallende middenvelder over. "Wij hadden het net over Joey Veerman, die is er denk ik op dit moment nog niet klaar voor. Ondanks dat hij een geweldige speler is. Ik denk dat je met Gravenberch meer fysiek en duelkracht op het middenveld hebt. Dat was de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk ook een probleem en ik vind Tijjani Reijnders vanaf de nummer 10-positie ook eigenlijk het best."

Koeman gaf echter al aan dat hij niet te veel gaat wisselen in zijn basiself tegen Roemenië. Volgens Van den Brom hoeft dat voor de wisselspelers niet direct een probleem te zijn. "Als je een toernooi in gaat, ik denk dat Koeman daarin wel heel duidelijk is geweest. Hij heeft voor een bepaalde groep spelers gekozen als zijn basis en dat begrijp ik wel. Dan moet je als wissel ook je rol kunnen accepteren en dan kan je belangrijk zijn", vertelde de coach in Studio Fussball.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!