Willem II-exits definitief: Groningen slaat slag en transfer naar Derde Bundesliga

Willem II is duo definitief kwijt: Groningen en Derde Bundesliga-club slaan slag

2 juli om 10:45
Laatste update: 2 juli om 10:52

Thijs Oosting en Jeredy Hilterman spelen volgend seizoen officieel niet meer bij Willem II. Eerstgenoemde maakt de overstap naar FC Groningen, terwijl Hilterman transfervrij naar Arminia Bielefeld verkast.

Oosting speelde de afgelopen 2,5 jaar in het shirt van Willem II, terwijl hij afgelopen seizoen een belangrijk aandeel had in de promotie naar de Eredivisie. De aanvallende middenvelder gaat echter niet met de Tricolores de Eredivisie in: hij verkast dus naar mede-promovendus Groningen, waar hij voor drie jaar heeft getekend. "Ik ben hartstikke blij met deze stap naar FC Groningen. De bijnaam is niet voor niets de Trots van het Noorden en ik kom hier redelijk uit de buurt dus dan is het heel mooi om voor deze club te mogen spelen", zo laat hij weten in gesprek met de clubkanalen.

Ook Hilterman maakt dus een transfer. Willem II huurde de spits afgelopen seizoen van Almere City. Daardoor was Hilterman per 1 juli weer officieel speler van de nummer dertien van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Een dag later is dat niet meer het geval: Arminia Bielefeld meldt namelijk dat het Hilterman overneemt van Almere. De club komt uit in de Derde Bundesliga. Het is niet duidelijk hoelang Hilterman nu vastligt bij de Duitse club.