Mbappé juicht in gezicht Vertonghen na eigen goal

Merkwaardig: Mbappé rent naar Vertonghen na eigen goal en juicht in zijn gezicht

2 juli om 13:27
Laatste update: 2 juli om 13:28

Een uiterst rare actie van Kylian Mbappé tijdens het duel tussen Frankrijk en België. Nadat Frankrijk via een eigen doelpunt van Jan Vertonghen op voorsprong kwam, snelde de Franse superster naar Vertonghen om het doelpunt voor zijn neus te vieren. 

Mbappé en Vertonghen kregen het op het veld al eerder aan de stok met elkaar. Na een ingreep van de Belgische verdediger beschuldigde hij Mbappé van een schwalbe. De aanstaande Real Madrid-ster kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd tegen België en oogde meerdere keren gefrustreerd. Op de beelden is duidelijk te zien dat de spits doelbewust de Belgische routinier opzoekt na diens eigen goal. De precieze reden voor het gedrag van de Franse aanvoerder richting Vertonghen is niet duidelijk. 

Frankrijk kwam in minuut 85 op voorsprong nadat een schot van invaller Randal Kolo Muani van richting werd veranderd door Vertonghen. Hierdoor bereikten de Fransen de kwartfinale ten koste van het buurland. Mbappé loste tegen België geen enkel schot tussen de palen. Vrijdagavond om 21.00 uur is Portugal de tegenstander van Frankrijk in de kwartfinale van het EK.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!