Bosz geeft Veerman-signaal af

Bosz geeft Veerman-signaal af: 'Heeft zichzelf veel te ver naar beneden gehaald'

2 juli om 14:48
Laatste update: 2 juli om 14:50

Peter Bosz vindt dat Joey Veerman zichzelf 'te veel naar beneden heeft gehaald' bij Oranje. De trainer van PSV vond de middenvelder wel erg kritisch op zichzelf na de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Ook zegt Bosz 'de oorzaak' te weten achter het teleurstellende optreden van Veerman tegen Oostenrijk.

Op de eerste persconferentie van het seizoen wordt Bosz gevraagd naar Veerman, die het dit EK zwaar heeft bij Oranje. "Joey Veerman heeft zichzelf na de eerste groepswedstrijd van Oranje te veel naar beneden gehaald", zo laat de keuzeheer optekenen door De Telegraaf. "Hij was veel te kritisch op zichzelf. Zeker in de eerste helft heeft hij het niet zo slecht gedaan." Na de wedstrijd tegen Polen zei Veerman onder meer dat hij 'veel te slordig' was en dat dit 'niet mag gebeuren'.

Vervolgens komt ook het optreden van Veerman tegen Oostenrijk ter sprake. De spelmaker werd na iets meer dan een halfuur spelen al gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. "Natuurlijk ken ik de oorzaak", zegt Bosz. "Maar het is niet om mij om dat te duiden."

Bosz heeft de afgelopen periode ook een aantal keer contact gehad met zijn pupil. Maar na het treffen met Oostenrijk liet de PSV-trainer juist even niets van zich horen. "Hij kreeg al zoveel berichten en apps. Wat we besproken hebben? Dat was allemaal niet zo spannend."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!