Koeman verrast met Bergwijn: 'Dit is uit het niets'

Bergwijn start bij Oranje: Van der Vaart en Van Hooijdonk reageren verrast

2 juli om 17:05
Laatste update: 2 juli om 17:08

Steven Bergwijn staat om 18.00 uur aan de aftrap voor de achtste finale op het EK van Nederland tegen Roemenië. De beslissing van bondscoach Ronald Koeman zorgt voor verbazing bij NOS-analytici Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

"Ja, verrassend", stamelt Van Hooijdonk vanuit de Allianz Arena in München. "Ook omdat Donyell Malen het tegen Oostenrijk prima deed. Of dit onverstandig is? Nou, ik vind het echt opvallend. Malen was geen dissonant in dit elftal. Sterker nog, hij hoorde bij de beteren."

Van der Vaart zegt ook 'verrast' te zijn. "Ik heb eigenlijk helemaal niet aan Bergwijn gedacht. Normaal gesproken valt iemand in en als dat goed gaat, krijgt hij de volgende wedstrijd een kans. Dit is uit het niets." Bergwijn speelde geen minuut in de groepsduels met Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Van der Vaart vervolgt: "We weten wat hij kan, maar hij heeft een heel moeilijk seizoen gehad. Misschien hoopt Koeman op een bevlieging. We horen dat hij goed traint. Als Bergwijn het op zijn heupen heeft, blijft het een geweldige speler."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!