Gakpo blij met reactie van het Nederlands elftal tegen Roemenië

Eerste reactie uit Oranje-kamp na klinkende zege: 'Stap in de juiste richting'

2 juli om 20:13
Laatste update: 2 juli om 20:58

Cody Gakpo is blij met de reactie die het Nederlands elftal heeft afgegeven met de 3-0 overwinning op Roemenië in de achtste finales van het EK. De Oranje-selectie kreeg veel kritiek na de 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk, maar tegen de Roemenen werd een overtuigende zege geboekt, met een hoofdrol van Gakpo.

Gakpo was bij beide doelpunten betrokken met een goal en een assist. In gesprek met de NOS blikt de aanvaller terug op de wedstrijd. "Met vlagen speelden we goed voetbal. Natuurlijk zijn er verbeterpunten en dat gaan we analyseren, maar het was zeker een goede reactie op vorige wedstrijd", doelt Gakpo op de vele kritiek na de nederlaag tegen Oostenrijk in de groepsfase.

"Ik denk dat dit een goede stap in de juiste richting is. Daar zijn we blij mee", vervolgt Gakpo zijn verhaal. Hij had met zijn ploeg het gevoel dat ze de controle hadden over de wedstrijd. "Roemenië is een stugge ploeg met een paar gevaarlijke counters, maar we hebben het echt goed gedaan als team. Dat is de basis."

Gakpo wist na twintig minuten het duel open te breken met een hard schot in de korte hoek. "Het was nog best vroeg in de wedstrijd, dus dan valt de spanning een beetje weg", blikt de aanvaller terug. Hij was niet bang voor een tegentreffer door de vele gemiste kansen. "Op het veld hadden we niet dat gevoel. We zaten er goed in en daar waren we niet bang voor."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!