Van Hooijdonk: 'Gakpo is echt de ster van Oranje'

Van Hooijdonk en Van der Vaart zien 'de echte ster': 'Je schijt in je broek'

2 juli om 20:35
Laatste update: 2 juli om 20:59

Cody Gakpo is de absolute ster van het Nederlands elftal. Dat stelt Pierre van Hooijdonk na de zege op Roemenië in de achtste finales van het EK. Met een doelpunt en een assist drukte de Liverpool-aanvaller zijn stempel op Oranje.

Van Hooijdonk is enthousiast. "Gakpo vind ik echt de ster van dit elftal", is hij duidelijk bij de NOS. "Dat was hij al in Qatar en nu weer. In alle facetten van het prof zijn is hij echt een voorbeeld voor iedereen. De manier waarop hij zich heel steady heeft ontwikkeld bij PSV, daarna een transfer gemaakt naar Liverpool. Bij het Nederlands elftal… Hij is nog best bescheiden, maar hij is onze ster", benadrukt de oud-spits.

Gakpo scoorde tijdens het WK in Qatar drie keer en dat totaal evenaarde hij dinsdag ook op het EK. "Er zijn heel weinig spelers in de wereld, wanneer hij op je af komt gedribbeld, dat je als verdediger eigenlijk in je broek schijt. Dat heb ik wel bij hem", is ook Rafael van der Vaart vol lof. "Het enige puntje van kritiek: af en toe even naar links en rechts kijken."

Oranje won met 3-0 van Roemenië en neemt het in de kwartfinale op tegen Oostenrijk of Turkije.