Duidelijke boodschap van Reijnders voor Koeman na Oranje-zege

Duidelijke boodschap voor Koeman na Oranje-zege: 'Dit is mijn favoriete positie'

3 juli om 08:00
Laatste update: 3 juli om 08:00

Tijjani Reijnders is dolblij met de overtuigende zege op Roemenië (0-3), waardoor Oranje in de kwartfinale van het EK staat. In gesprek met onder meer VoetbalPrimeur spreekt hij van 'de beste wedstrijd tot nu toe'.

Frans Raaijmakers
München

Reijnders stond met een voldaan gevoel de pers te woord in de Allianz Arena. "Dit was de beste van de vier wedstrijden tot nu toe", aldus de middenvelder, die vooral in de eerste helft veel indruk maakte, tegenover VoetbalPrimeur. "Het enige wat ontbrak waren meer goals."

"Hier moeten we op doorbouwen", vervolgt Reijnders. Hij wijst naar de goede gesprekken die afgelopen week in het Oranje-kamp zijn gevoerd. "We wisten allemaal dat het anders moest, maar dit is het perfecte antwoord. We hadden meer moeten scoren, maar het belangrijkste is dat we de kansen wel creëren."

Over zijn rol op het Oranje-middenveld is Reijnders zeer te spreken. "Dit is mijn favoriete positie, hier kan ik een beetje tussen de aanval en verdediging pendelen, opbouwen en aanvallers in kansrijke posities brengen. De wisselwerking met Jerdy (Schouten, red.) en Xavi (Simons, red.) verliep prima, we wisten elkaar goed te vinden." Over zijn eigen spel was hij 'tevreden'. "Een rapportcijfer? Nee, dat laat ik aan jou over."

Van alle kwartfinalisten won Nederland zijn achtste finale het meest overtuigend, maar dat zegt volgens de middenvelder van AC Milan niets. "In de kwartfinale wacht weer een zware tegenstander (Oostenrijk of Turkije, red.), we zijn er nog lang niet."