Van de Ven: '3-0 fantastisch en laten goed voetbal zien'

'Natuurlijk is 3-0 fantastisch en laten we goed voetbal zien, maar...'

2 juli om 22:34
Laatste update: 2 juli om 22:44

Dat Nederland met de zege op Roemenië (3-0) de grootste zege neerzet in de achtste finales, zegt volgens Micky van de Ven niets over de andere toplanden, maar juist wel over Oranje. De verdediger is blij met het bereiken van de kwartfinale op het EK, laat hij weten aan VoetbalPrimeur.

Frans Raaijmakers
München

"We waren de hele wedstrijd in controle, raakten geen moment in paniek", begint Van de Ven in gesprek met Voetbalprimeur. Hoe het kan dat Oranje zoveel beter voor de dag kwam dan tegen Oostenrijk, vindt de verdediger lastig te zeggen. "Oostenrijk gaf anders druk, misschien heeft het daar ook mee te maken? Het belangrijkste is de reactie die we hebben afgegeven. Er is niemand de afgelopen week in paniek geraakt."

Het huidige spel in combinatie met de gunstige loting zal veel Nederlandse fans van opwinding doen trillen. Van de Ven, die twintig minuten voor tijd inviel, waakt voor te veel euforie. "Natuurlijk is 3-0 fantastisch en laten we goed voetbal zien, maar laten we vooral van wedstrijd tot wedstrijd kijken."

Hij sluit af met een knipoog. "Of ik Nederland favoriet vind aan onze kant van het schema? Ja, maar dat zou ik ook gezegd hebben als we aan de andere kant van het schema zouden staan."