Advocaat trekt vergelijking tussen Veerman en Kroos

Advocaat trekt vergelijking tussen Veerman en Kroos: 'Als je Kroos ziet spelen...'

2 juli om 23:47

Dick Advocaat is zeer te spreken over de kwaliteiten van Joey Veerman. De trainer trekt de vergelijking met Toni Kroos, maar hier kan collega René van der Gijp zich niet in vinden. 

"Ik vind Veerman een geweldige speler. Als je Kroos ziet spelen, dat moet hij ook kunnen, echt waar", vertelt Advocaat aan tafel bij Vandaag Inside Oranje. Van der Gijp is het hier niet mee eens. "Maar Dick, Kroos is Europese top. Ik vind Kroos echt een geweldenaar. Als hij de bal krijgt, weet hij al wat hij ermee gaat doen. Dat is zo knap."

"Deze jongen is 25 en Kroos is 34. Dan begin je pas net", reageert Advocaat op zijn collega. Vervolgens legt de trainer zijn vergelijking tussen Veerman en Kroos uit. "Kroos duikt terug naar de achterhoede, want dan is hij altijd vrij. Dan weet hij normaal gesproken precies waar de bal heen moet. Veerman speelt bij PSV precies hetzelfde."

Ook Johan Derksen komt te spreken over Veerman. De tafelgast ziet één belangrijk verbeterpunt bij de middenvelder. "Bij balverlies wordt het hele elftal kwetsbaar, want Veerman laat ze links en rechts erlangs lopen", aldus Derksen, waarna Advocaat reageert. "Daar zou hij iets meer aandacht aan moeten besteden, maar qua passing et cetera heeft hij bij PSV geweldig gespeeld."