Eredivisie-clubs willen City-talent McAtee

'Interesse van Ajax en Feyenoord in Man City-talent mogelijk weer aangewakkerd'

3 juli om 08:15
Laatste update: 3 juli om 09:28

Diverse clubs uit de Eredivisie hebben interesse in James McAtee. Dat meldt Fabrizio Romano, die in het midden laat om welke clubs het precies gaat. De middenvelder annex aanvaller van Manchester City werd vorig jaar nog in verband gebracht met zowel Ajax als Feyenoord

De 21-jarige McAtee is nog tot de zomer van 2025 eigendom van City, dat hem de afgelopen twee seizoenen stalde bij Sheffield United. Ondanks het feit dat The Blades degradeerden uit de Premier League, gooide McAtee hoge ogen op Bramall Lane. De jeugdinternational van Engeland speelde 31 competitieduels, waarin hij drie keer scoorde en drie keer een assist gaf. 

Het levert hem aandacht op van diverse clubs, aldus Romano, die weet dat er interesse is vanuit de Premier League, de Bundesliga en de Eredivisie. Of City welwillend staat tegenover een verkoop, moet blijken. Manager Pep Guardiola is volgens de transferexpert namelijk een bewonderaar van McAtee, die tot dusver zeven keer zijn opwachting maakte in de hoofdmacht van City. 

Het Engelse talent werd in de zomer van 2023 gelinkt aan Ajax en Feyenoord. In Amsterdam zou men in hem een potentiële opvolger van Mohammed Kudus hebben gezien. Ook Feyenoord had hem toen, en nu dus wellicht weer, op de korrel.