Engels gerucht: Ajax toont interesse in Soares

Engels gerucht: Ajax toont interesse in transfervrije back, veel concurrentie

3 juli om 15:23

Volgens The Daily Mail heeft Ajax interesse in de transfervrije Cedric Soares. De vleugelverdediger is gratis op te halen, want zijn aflopende verbintenis bij Arsenal werd niet verlengd door de clubleiding.

Ajax is volgens het Engelse medium niet de enige club die in de markt is voor de diensten van Soares. Zo zouden Ligue 1-clubs OGC Nice en Stade Rennes overwegen om de verdediger een contract aan te bieden. Ook lijkt Soares te kunnen rekenen op interesse vanuit Saudi-Arabië en Turkije.

Soares heeft na het afgelopen seizoen de deur achter zich dicht getrokken bij Arsenal. Hij beschikte over een aflopend contract in Londen en deze verbintenis werd niet verlengd. 'Hij bekijkt zijn opties voordat hij beslist over zijn volgende club', klinkt het.

In de zomer van 2020 maakte Soares de overstap van Southampton naar Arsenal, waar hij in totaal 64 officiële duels speelde in het eerste elftal. Afgelopen seizoen kwam de vleugelverdediger slechts vijf keer in actie, want Arsenal-trainer Mikel Arteta gaf de voorkeur aan Ben White en Takehiro Tomiyasu.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!