United meldt zich officieel in Deventer: 'Deze stap gunnen wij René'

United meldt zich officieel voor Hake: 'Dat is fijn, wij willen ook door'

3 juli om 17:57

Manchester United heeft zich officieel gemeld bij Go Ahead Eagles voor de diensten van René Hake. De hoofdtrainer van de club uit Deventer ligt op pole-position om de nieuwe assistent van Erik ten Hag te worden.

Dat bevestigt Paul Bosvelt tegenover Voetbal International. De technisch manager van Go Ahead verwacht dat de deal snel in kannen en kruiken is. "Dat is ook fijn, want het duurt inmiddels al anderhalve week en wij willen ook graag door." Hake heeft een clausule in zijn contract, waardoor hij voor 'enkele tonnen' kan vertrekken. 

De club uit Deventer, die onder leiding van Hake Europees voetbal haalden, gaat niet voor de overstap liggen. "Dit is een stap die we René niet willen ontnemen. Het is hem enorm gegund."

Hake staat te trappelen

Voor Hake kan het allemaal niet snel genoeg gaan, vertelt hij aan ESPN. "Erik belde mij met de vraag of ik ervoor open stond. Ik denk niet dat ik uit hoef te leggen dat ik niet heel lang over na moest denken om daar ja tegen te zeggen. Het is een mooie stap voor mij en een geweldige uitdaging. Het is geweldig om ervaring op te doen in de grootste competitie van de wereld."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!