Kritiek van Jansen op Memphis Depay

Stevige kritiek op Memphis: 'Waar ben je in godsnaam mee bezig?'

4 juli om 06:10
Laatste update: 4 juli om 11:03

Anco Jansen heeft zich tegen Roemenië (0-3) geërgerd aan Memphis Depay. De voormalig aanvaller vindt dat de spits van het Nederlands elftal niet levert en pleit voor een wissel.

"Wat hij aan dit elftal geeft, vind ik na vier wedstrijden te weinig", is Jansen stellig bij EK Praat van ESPN. "Ik snap dat er een hiërarchie in het elftal is en hij is gewoon een leider in het elftal. Zo profileert hij zich en dat merk je ook aan alles. Dan is het als bondscoach heel moeilijk om daar wijzigingen in aan te brengen. Je hebt ook nog eens met 0-3 gewonnen. Maar als ik puur kijk naar wat hij brengt, dan vind ik dat veel te weinig. Gewoon echt veel te weinig."

De hoekschoppen van Memphis konden Jansen evenmin bekoren. "Zijn standaardsituaties zijn matig", aldus de analist. "Dan probeert hij een corner in één keer op goal te schieten... Dan denk ik: je speelt al drie wedstrijden slecht, waar ben je in godsnaam mee bezig? Ik vind gewoon dat hij te weinig presteert. We hebben goede spelers op de bank zitten."

Jansen zou in de kwartfinale tegen Turkije dan ook een wijziging aanbrengen in Oranje. "Ik zou voor Zirkzee gaan. Ik vind hem echt een hele bijzondere speler. Ik heb hem heel veel gezien bij Bologna. Hij verdient wel een kans, maar ik begrijp ook wel dat dat niet gaat gebeuren."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!