De Lange in beeld bij Ajax als stand-in Ramaj

'Ajax zoekt naar nieuwe stand-in voor Ramaj en komt uit in Eredivisie'

4 juli om 07:13
Laatste update: 4 juli om 08:17

Jeffrey de Lange is in beeld bij Ajax, meldt Voetbal International. In Amsterdam is de verwachting dat Gerónimo Rulli vertrekt, waardoor de zoektocht naar een nieuwe stand-in van Diant Ramaj voorzichtig begint.

Ramaj lijkt ook onder de nieuwe trainer Francesco Farioli de eerste keus onder de lat te worden. Achter hem zitten momenteel nog Rulli, Jay Gorter en Remko Pasveer, die voor één seizoen gaat bijtekenen. Rulli is momenteel nog met de nationale ploeg van Argentinië actief op de Copa América en reist daarna door naar Parijs voor de Olympische Spelen.

Het is binnen Ajax duidelijk dat Rulli niet nog een jaar op de bank wil zitten. VI schetst dat dit financieel ook onlogisch is, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat de Argentijnse sluitpost weggaat. 'In dat geval overweegt Ajax nog een nieuwe stand-in voor Ramaj te halen', klinkt het. Onder meer De Lange, die een ijzersterk seizoen bij Go Ahead Eagles achter de rug heeft, is in beeld.

De Lange is een oude bekende op De Toekomst, waar hij tussen 2006 en 2017 keepte als jeugdspeler van Ajax. Bij Go Ahead ligt de doelman nog voor twee jaar vast en de Deventer club gaat hem niet zomaar van de hand doen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!