Ajax verkent Zuid-Amerikaanse markt voor rechtsbuiten

'Ajax verkent Zuid-Amerikaanse markt, Bergwijn staat voor vertrek'

4 juli om 08:10

Ajax verkent de Zuid-Amerikaanse markt op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten, schrijft Voetbal International in een uitgebreide analyse. Voor die positie is Steven Berghuis niet meer de eerste optie.

Technisch directeur Alex Kroes is voor het nieuwe seizoen op zoek naar een rechtsbuiten. Daarvoor wordt de Zuid-Amerikaanse markt verkend, klinkt het. Het is nog onduidelijk welke spelers voor de vacature in beeld zijn. Berghuis is in elk geval niet meer de aangewezen persoon om die positie te bekleden. De 32-jarige spelmaker zou de voorkeur geven aan een plek op het middenveld.

Onlangs werd Ajax al gelinkt aan Omari Hutchinson. De Amsterdammers wilden een huurdeal met Chelsea sluiten, maar slaagden daar niet in. Ook de namen van Oguz Aydin en Bertrand Traoré zongen rond in de Johan Cruijff Arena. Eerstgenoemde komt niet, weet VI, terwijl oude bekende Traoré te duur is. De verwachting is dat de meeste mutaties pas na de start van de competitie plaatsvinden. Dan is het perspectief voor de nodige spelers - bijvoorbeeld voor Carlos Forbs, Naci Ünüvar en Jaydon Banel - duidelijk.

Steven Bergwijn

Tegenover een waarschijnlijke inkomende transfer staat ook een uitgaande transfer. Binnen Ajax wordt uitgegaan van een verkoop van Steven Bergwijn. Op die manier kan Ajax de 'financiële gaten' dichten en aan een aanvallende versterking denken. Het is nog onbekend of er clubs concreet in de markt zijn voor de Oranje-international, die een sterke wedstrijd speelde tegen Roemenië op het EK.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!