UEFA is eruit: Turpin fluit kwartfinale Nederland - Turkije

UEFA is eruit: deze in Nederland beruchte scheidsrechter fluit kwartfinale Oranje

4 juli om 11:12

De scheidsrechter voor Nederland - Turkije is bekend. Clément Turpin moet de vierde kwartfinale op het EK in goede banen zien te leiden, zo heeft de UEFA bevestigd.

Turpin krijgt zaterdagavond in Berlijn assistentie van zijn landgenoten Nicolas Danos en Benjamin Pages. De Duitser Felix Zwayer, die de achtste finale van Oranje tegen Roemenië (3-0) floot, is nu de vierde official. Jérôme Brisard uit Frankrijk fungeert als videoscheidsrechter.

Voor Turpin wordt het zijn derde wedstrijd op het EK. Eerder floot hij de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland. Daarna stond hij op het veld tijdens Engeland - Slovenië. Hij leidde al drie keer een wedstrijd van Oranje en in 2021 voor het laatst. Dat was Nederland - Noorwegen in De Kuip, waardoor de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal zich kwalificeerde voor het WK in Qatar.

Voor de Nederlandse voetbalfan is Turpin sowieso geen onbekende. Hij floot eerder vijf Europese duels van Ajax, vier van PSV en twee van Feyenoord. Vooral de Rotterdammers zullen de Fransman nog kennen. In 2015 werd het duel tussen Feyenoord en AS Roma stilgelegd, nadat er een opblaasbanaan het veld op was gegooid.