'Van de Beek in gesprek met United over definitieve exit'

'Van de Beek in gesprek over definitieve exit: Man United stelt één voorwaarde'

4 juli om 11:45

Donny van de Beek en de leiding van Manchester United praten over een definitieve breuk. Dat meldt Manchester Evening News, nu de 27-jarige middenvelder terug is in Engeland.

Het is geen geheim dat Van de Beek geen toekomst heeft bij Manchester United. Ook na de aanstelling van manager Erik ten Hag, nu twee jaar geleden, is het alleen maar bergafwaarts gegaan met de carrière van de negentienvoudig Oranje-international, die zijn huurperiode bij Eintracht Frankfurt eveneens zag uitlopen op een grote deceptie.

De kans is groot dat Van de Beek deze zomer een nieuwe start gaat maken buiten Manchester. Hij is inmiddels terug bij de club die hem in 2020 voor bijna 40 miljoen euro losweekte bij Ajax, zal op maandag 8 juli ook aan de voorbereiding beginnen, maar de gesprekken over een definitieve breuk zijn al onderweg.

Volgens Manchester Evening News is het voor United geen optie om Van de Beek transfervrij te laten gaan. Zijn lucratieve contract loopt nog één jaar door en het is de bedoeling dat hij nog een (kleine) transfersom gaat opleveren. Het is vooralsnog niet duidelijk welke clubs eventueel in de markt zijn voor Van de Beek.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!