Driessen laakt keuze Wieffer: 'Zorgt ervoor dat anderen minder waard worden'

Driessen begrijpt niets van keuze Wieffer: 'Club stelt niets voor'

4 juli om 13:01

Valentijn Driessen vindt dat Mats Wieffer een verkeerde keuze maakt als hij naar Brighton vertrekt. De middenvelder van Feyenoord zou in de ogen van de journalist de stap moeten maken naar de Europese subtop, waar Brighton in zijn optiek niet onder valt.

"Ik lees nu dat Mats Wieffer in de belangstelling van Brighton staat en dat hij daar misschien gaat praten. Dat zou natuurlijk een heel slecht signaal zijn voor Feyenoord", vangt Driessen aan in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf. "Als Feyenoord een van zijn beste spelers kwijtraakt aan Brighton, de nummer zeven of acht (Brighton werd elfde, red.) van Engeland… Het zou zo moeten zijn dat de beste spelers van Feyenoord, die normaal gesproken in het Nederlands elftal spelen, dat die richting de echte subtop gaan. Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, dat soort clubs."

Ook voor de lange termijn ziet Driessen een transfer van Wieffer naar Brighton als een slecht signaal. "Dat zorgt ervoor dat de waardes van andere spelers weer minder worden. Een topspeler is Brighton-waardig? Kom op! Wieffer moet het gewoon hoog zoeken. Ik snap ook niet dat ze het gesprek aangaan met Brighton. Blijf dan liever nog een jaar bij Feyenoord en Champions League spelen dan in 'the middle of nowhere' voor Brighton te gaan voetballen. Een geweldige competitie, maar je club stelt niks voor." 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!