Almere City presenteert international Balboa

Almere City presenteert international: 'Het is een prachtige kans voor mij'

4 juli om 14:08

Almere City heeft middenvelder Álex Balboa gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De 23-jarige geboren Spanjaard wordt transfervrij overgenomen van Deportivo Alavés, waar hij ook zijn jeugdopleiding doorliep.

Bij Almere City heeft Balboa een contract getekend voor de komende twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. De controlerende middenvelder komt uit Spanje, maar is international van Equatoriaal-Guinea, waar zijn roots liggen. Afgelopen winter was Balboa actief op de Afrika Cup en de teller staat op dit moment op vijftien interlands.

"Het is een prachtige kans voor mij en ik heb er zin in om hier aan de slag te gaan", vertelt Balboa in gesprek met de clubkanalen. "Het is een mooie uitdaging om in de sterke competitie die de Eredivisie is en ik wil er met het team én voor mezelf een mooi jaar van maken."

Ook technisch manager Johan Hansma is erg tevreden met de transfer van Balboa. "Met de komst van Álex hebben we meer mogelijkheden voor het middenveld en begint het geraamte van de nieuwe selectie vorm te krijgen", zo vertelt hij. "We zijn blij dat Álex voor de club heeft gekozen op basis van ons verhaal en onze ambities."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!