FC Utrecht betaalt anderhalf miljoen voor spits Ohio

'Transfersom op straat: Utrecht betaalt meer dan één miljoen voor nieuwe spits'

4 juli om 16:55
Laatste update: 4 juli om 16:57

De transferdetails van Noah Ohio, die volgens diverse media van Standard Luik naar FC Utrecht verkast, zijn op straat komen te liggen. De Belgische sportjournalist Kevin Sauvage weet dat de Domstedelingen om en nabij de 1,5 miljoen euro hebben betaald. 

Transferexpert Sacha Tavolieri meldde eerder op donderdag al dat Utrecht werkt aan de komst van Ohio, iets wat later ook nog bevestigd werd door Voetbal International. De deal zou binnen 48 uur beklonken worden, maar volgens Sauvage is het al in kannen en kruiken. 

Utrecht betaalt ongeveer 1,5 miljoen euro voor de spits van Jong Oranje, die de tweede helft van het afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor Championship-club Hull City. Daarnaast bedingt de club van trainer Ron Jans ook een doorverkooppercentage van 30 procent. 

Ohio komt niet meer voor in de toekomstplannen van Standard, dat zich vanwege de penibele financiële situatie genoodzaakt voelt om spelers te verkopen. Ohio was onlangs nog te gast bij De Oranjekantine, de EK-show van VoetbalPrimeur. Daar gaf hij al aan een stap naar de Eredivisie niet uit te sluiten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!