'Feyenoorder Pedersen gewild door Kopenhagen'

'Feyenoord loopt 6 miljoen mis, maar kan back mogelijk alsnog verkopen'

5 juli om 22:08

Feyenoord ziet Marcus Pedersen terugkeren van een huurperiode bij Sassuolo, maar kan hem mogelijk alsnog snel verkopen. De 23-jarige rechtsback geniet interesse van FC Kopenhagen, meldt Tipsbladet.

Feyenoord en Sassuolo kwamen een jaar geleden een koopoptie van zes miljoen euro overeen, die gelicht zou worden als de Italianen zich zouden handhaven in de Serie A. Dat lukte niet, waardoor de Noor terugkeert in De Kuip. De Rotterdammers lijken echter niet meer op hem te rekenen. Volgens Tipsbladet kan Kopenhagen uitkomst bieden. De Deense topclub zoekt versterking voor rechtsback. 

Pedersen is overigens geen prioriteit voor FC Kopenhagen, dat de pijlen heeft gericht op Rodrigo Huescas van Cruz Azul. Als de deal met de Mexicanen klapt, dan komt de Feyenoorder in beeld. Er is echter ook nog een scenario dat steunpilaar Elias Jelert deze zomer een transfer maakt. In dat geval geniet zowel Huescas als Pedersen prioriteit.

Pedersen speelde het voorbije seizoen 28 Serie A-duels voor Sassuolo, waarvan zestien als basisspeler. Hij gaf twee assists. De vleugelverdiger heeft nog een contract tot medio 2026 bij Feyenoord.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!