Bergwijn fit genoeg om te spelen tegen Turkije

'Koeman krijgt nieuws uit ziekenboeg: buitenspeler gewoon fit voor kwartfinale'

6 juli om 11:53

Steven Bergwijn is gewoon fit genoeg om mee te doen met Oranje in de wedstrijd tegen Turkije. De aanvaller had wat pijntjes na de wedstrijd tegen Roemenië, maar die lijken verholpen.

Tijdens de wedstrijd tegen Roemenië begon Bergwijn verrassend genoeg in de basiself van bondscoach Ronald Koeman. De aanvaller kreeg echter een forse schop te verwerken, waardoor hij in de rust met wat pijntjes naar de kant moest. De afgelopen dagen trainde hij daarom gedeeltes van de trainingen individueel, maar volgens Voetbal International heeft dat geen invloed op zijn inzetbaarheid tegen Turkije.

Het is wel de vraag of Koeman Bergwijn ook daadwerkelijk op zal stellen tegen de Turken. Bergwijn startte daar sterk tegen Roemenië, maar Donyell Malen kan daar ook spelen. Hij kende in de achtste finale een geweldige invalbeurt met twee goals. Het is daarom maar de vraag wie als rechtsvoor zal spelen tegen Turkije, daar Xavi Simons ook nog een optie is voor die positie.

Wie in ieder geval niet zal spelen is Ian Maatsen. Hij is ziek en daarom niet meegereisd naar Berlijn. De wedstrijd tussen Oranje en Turkije wordt zaterdag om 21:00 uur afgetrapt. De winnaar van dat duel neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van Engeland - Zwitserland, de wedstrijd die om 18:00 uur wordt gespeeld.