Pepijn Lijnders lovend over Cody Gakpo bij Oranje en Liverpool

Gakpo speelt al twee eindtoernooien 'pannen van het dak': 'Klopp was écht pissig'

6 juli om 13:59
Laatste update: 6 juli om 14:08

Cody Gakpo maakt op de laatste twee eindtoernooien met het Nederlands elftal grote indruk op Pepijn Lijnders. Dat de buitenspeler Oranje momenteel wederom bij de hand neemt, vindt zijn voormalig assistent-trainer bij Liverpool helemaal niet gek.

"Tijdens het WK in Qatar speelde Gakpo al de pannen van het dak. Jürgen Klopp en ik waren er al uit dat we Gakpo in de winterstop naar Liverpool wilden halen. We waren dan ook écht pissig. Dat zijn transfersom omhoog ging, was nog tot daaraan toe, maar we waren bang dat Manchester United met hem aan de haal zou gaan", blikt Lijnders met De Telegraaf terug op de winter van 2022.

Uiteindelijk liet Gakpo de interesse van United die transferperiode links liggen en vertrok hij richting Anfield. "Daar hebben we wel even om gejuicht. Cody had het geweldig goed gedaan bij PSV, was zelfs aanvoerder en wij vonden dat hij zo compleet is. We zochten een speler met een goed schot, die niet van de bal af is te krijgen, waardoor we hoger op het veld konden staan: Cody dus", aldus Lijnders.

Alhoewel Gakpo bij Liverpool vaak in de spits opgesteld werd, vindt de oefenmeester linksbuiten, waar hij dit EK vanuit speelt, zijn beste positie. "Het was Jürgen en mij ook wel duidelijk dat dit zijn beste positie is. Als Cody goed in zijn vel zit, is hij niet van de bal te krijgen en scoort hij ongelooflijk makkelijk. Ik ben ook echt trots en blij als ik hem bij Oranje aan het werk zie en besef welke stappen hij heeft gemaakt", besluit Lijnders.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!