Mühren voorspelt EK Oranje

'Oranje is net op tijd in vorm gekomen, ik denk echt dat we de finale gaan halen'

6 juli om 14:53
Laatste update: 6 juli om 14:55

Oud-international Arnold Mühren is ervan overtuigd dat het Nederlands elftal de finale van het EK gaat bereiken. De Volendammer noemt de nederlaag tegen Oostenrijk weliswaar een dieptepunt, maar ziet dat Oranje het geluk van een kampioen heeft.

"Ik denk echt dat we de finale gaan halen. Oranje is net op tijd in vorm gekomen, na een moeizame groepsfase. Die wedstrijd tegen Roemenië was, op het eerste kwartier na, gewoon heel goed. Alles zat erin. Ronald Koeman bewijst dat je met 4-3-3 ver kan komen. Zo hoort Nederland ook te spelen. Daarnaast zit alles mee. De belangrijke spelers van de tegenstander zijn er steeds niet bij en nu zijn er weer drie Turken geschorst", vertelt Mühren tegenover ESPN.

"De selectie zit ook gewoon goed in elkaar", gaat de Volendammer verder. "Bijna alle jongens spelen bij topclubs in Europa. Het zijn ook nog jonge jongens, dus er zit nog toekomst in ook. De euforie en de Oranjekoorts groeit ook in het land, dat is prachtig om te zien. Die oranje zee die door Duitsland trekt, herken ik uit onze tijd", verwijst Mühren al even naar het EK van 1988, toen hij samen met de huidige bondscoach én assistent Europees kampioen werd.

"Je kan zo'n toernooi alleen winnen als je goed met elkaar omgaat. Er vielen in 88 tijdens de wedstrijden weleens harde woorden en tijdens de training werd nog weleens een schop uitgedeeld. Maar we gingen voor elkaar door het vuur", besluit de oud-international.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!