Ajax ziet potentie en wil Janse niet verkopen

Ajax ziet potentie en wil talent niet verkopen: 'Ik kan mee, heerlijk gevoel'

6 juli om 19:34

Dies Janse gaf vrijdag zijn visitekaartje af bij Ajax in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De achttienjarige verdediger staat te boek als groot talent en heeft van de Amsterdammers het stempel 'niet te koop' gekregen, weet Voetbal International.

Mede doordat Josip Sutalo, Ahmetcan Kaplan en Borna Sosa nog ontbreken vanwege het EK, krijgt Janse de kans in de voorbereiding. "Het bevalt erg goed", zegt de linksbenige mandekker tegen Ajax TV. "Het tempo ligt behoorlijk hoger, maar ik kan me tot nu toe goed staande houden. Ik kan mee in het tempo en dat is een heerlijk gevoel. Hier en daar zijn er puntjes die ik moet verbeteren, maar dat vind ik ook niet gek voor een eerste wedstrijd in het eerste."

Janse hoopt dat hij Farioli kan overtuigen van zijn kwaliteiten. "Ik heb heel veel passes door de linies kunnen geven en een aantal crossballen op Forbs. Daar ben ik wel blij mee", stelt het talent, die te spreken is over de Italiaan. "De trainer zit er behoorlijk kort op in de voorbereiding. Voornamelijk in het intensiteit leveren en het drukzetten. Je krijgt de kreet ‘allez, allez, allez’ voortdurend om je oren. Aan de bal moeten we verder de vrije man zoeken. Zo simpel is het eigenlijk", lacht hij.

Ook VI ziet dat het hard gaat met de jonge Zeeuw, die wordt geprezen om zijn fysieke kwaliteiten in combinatie met zijn voetballende vermogen. Ajax wees in januari al een bod van Bayer Leverkusen af, omdat hij als niet te koop wordt beschouwd. Ajax ziet namelijk veel potentie in Janse.