Koeman heeft taak voor Van Dijk

Koeman geeft Van Dijk speciale boodschap mee: 'Dat spel wordt heel belangrijk'

6 juli om 20:54

Ronald Koeman verwacht dat Turkije tegen Nederland met een valse spits gaat spelen. Virgil van Dijk heeft een speciale boodschap meegekregen van de bondscoach. Dat laat hij weten bij de NOS.

Oranje speelt tegen Turkije met dezelfde elf namen als tegen Roemenië. Koeman is zich ervan bewust dat ze met de Turken een ander elftal treffen. "Ik denk dat Güler nog wel meer inzakt dan Marco Arnautovic bij Oostenrijk, dat is toch meer een aanvaller dan hij is", aldus de bondscoach. "We moeten doordekken. Zij hebben twee man die waarschijnlijk vanaf de zijkant voor de goal komen. Dat is voor Stefan de Vrij en Nathan Aké."

Turkije speelt met Arda Güler als valse nummer negen. Van Dijk zal hem moeten bewaken. "Het spel tussen Schouten en Virgil of Reijnders en Virgil wordt heel belangrijk", aldus Koeman. "Je wil niet dat Van Dijk te ver naar voren rent, dan blijven er twee verdedigers van ons achter in een grote ruimte, we zullen daar op het middenveld over moeten pakken."

De Turken spelen met drie centrumverdedigers en hoge vleugelverdedigers. "We willen met onze drie aanvallers druk zetten op hun drie centrale verdedigers, maar altijd vanaf de zijkant, zodat de bal niet te makkelijk naar de wingback kan. Dan kom je bij momenten een-op-een te spelen, maar dat is niet erg."

Koeman is tot op heden nog niet onder de indruk van de ‘Turkse heksenketel’. "Het valt me nog mee. Ik zie heel veel Oranje in het stadion. Het is mooi. Dat is ook heel erg goed. Waarschijnlijk zullen zij iets meer lawaai maken. Uiteindelijk wordt het beslist tussen de witte lijnen. Dat is ook beter.”

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!