PSV maakt op dit moment geen werk van komst Benfica-talent Prestianni

'PSV maakt op dit moment geen werk van komst Benfica-talent, eerder wel een optie'

6 juli om 22:23
Laatste update: 6 juli om 22:50

PSV is op dit moment niet bezig met een mogelijke (tijdelijke) komst van Gianluca Prestianni, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het Argentijnse talent was eerder wel een optie bij de landskampioen, maar voorlopig lijkt Prestianni niet naar PSV te verkassen.

Volgens het ED is er bij PSV de laatste weken geen werk gemaakt van een mogelijke transfer van Prestianni. 'Optie is eerder wel voorbijgekomen, maar op dit moment dus niet actueel', zo valt er te lezen.

Eerder werd er gemeld dat zowel PSV als Ajax in de markt zou zijn voor de handtekening van Prestianni, die op huurbasis mag vertrekken bij Benfica. Naar verluidt hebben de Amsterdammers op dit moment de beste papieren om de achttienjarige buitenspeler tijdelijk over te nemen. Een definitieve transfer behoort niet tot de mogelijkheden, want Prestianni beschikt over een afkoopclausule van honderd miljoen euro in zijn contract.

Ook een tijdelijke terugkeer naar Argentinië behoort tot de mogelijkheden voor Prestianni. Meerdere clubs uit zijn geboorteland hebben hun interesse kenbaar gemaakt bij Benfica, maar een definitief besluit is er nog niet genomen. 

Prestianni werd afgelopen winter door Benfica voor negen miljoen euro overgenomen van het Argentijnse Vélez Sarsfield. In Portugal komt hij nog niet veel aan spelen toe. De jongeling speelde zes wedstrijden namens de beloftenploeg en mocht één keer in actie komen in de hoofdmacht.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!