Gakpo ligt niet wakker van UEFA-besluit om eigen doelpunt toe te kennen

Gakpo ligt niet wakker van UEFA-besluit: 'Dan maakt het niets uit'

7 juli om 00:26
Laatste update: 7 juli om 05:58

Cody Gakpo denkt dat de UEFA een terechte beslissing heeft genomen om het winnende doelpunt tegen Turkije niet op zijn naam, maar op die van de Turk Mert Müldür heeft gezet. De aanvaller vindt het geen probleem dat hij de eerste plek op de topscorerslijst van het EK vooralsnog moet delen.

"Ik heb de goal nog niet teruggezien", reageert Gakpo bij de NOS. Hij kreeg in eerste instantie het doelpunt op zijn naam, maar later werd dit gewijzigd naar een eigen doelpunt van Müldür. "Ik wilde de bal intikken, maar hij haakte mij en volgens mij gleed hij daardoor de bal zelf het doel in."

Door het eigen doelpunt staat Gakpo samen met Georges Mikautadze (Georgië), Ivan Schranz (Slowakije) en Jamal Musiala (Duitsland) op drie EK-treffers. Het drietal is al uitgeschakeld en zodoende heeft Gakpo nog altijd kans om de eenzame EK-topscorer te worden. Hij ligt niet wakker van het besluit van de UEFA. "We hebben gewonnen, dan maakt het niets uit", glimlacht de aanvaller.

Bij Oranje werd Wout Weghorst al in de rust binnen de lijnen gebracht. Gakpo merkte dat het door de invaller beter ging lopen bij Oranje. "Wout brengt wat Wout altijd brengt. Hij brengt heel veel energie, passie, vechtlust en strijd. Daar is hij heel belangrijk in", legt Gakpo uit. "Hij geeft ons een extra procentje, al willen we dat zonder Wout ook brengen. Hij is gevaarlijk met zijn hoofd in de box en we gingen wat opportunistischer spelen. De tegenstander loopt meer naar achteren en er komen betere ruimtes door hem, zodat we betere acties kunnen maken."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!