Derksen had makkelijkere Oranje-avond verwacht tegen Turkije

Derksen na Oranje-zege: 'Dan krijg je weer heel veel kritiek, Engelse toestanden'

7 juli om 00:42
Laatste update: 7 juli om 05:58

Johan Derksen denkt dat er veel kritiek op het Nederlands elftal was gekomen als er was verloren tegen Turkije in de kwartfinale van het EK. Uiteindelijk wist Oranje een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning, maar de Turken kregen in de slotfase meerdere kansen op de gelijkmaker.

Ook Dick Advocaat zag dat Turkije in de slotfase meerdere keren dicht bij de 2-2 was, maar er werd telkens op het laatste moment ingegrepen aan Nederlandse zijde. "Ook zij kunnen een goal maken hè", aldus de trainer bij Vandaag Inside Oranje. "Ja, ook niet gelukkig. Dat scheelt", reageert presentator Wilfred Genee.

Volgens Derksen is het maar goed dat Turkije meerdere kansen miste op de gelijkmaker. "Als zij gelijk hadden gemaakt, was dat echt een afgang geweest voor Nederland", stelt de tafelgast. "Ik denk dat heel Nederland in opstand was gekomen als we die wedstrijd niet gewonnen hadden."

Derksen dacht op voorhand dat Nederland minder moeite zou hebben met Turkije. Hij denkt dat er bij een nederlaag veel kritiek was gekomen op zowel de spelersgroep als bondscoach Ronald Koeman. "Dan krijg je weer heel veel kritiek, dan is het allemaal weer niks. Engelse toestanden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!