Waterreus vol lof over energieke Dumfries

Waterreus ziet grote Oranje-kracht op de vleugel: 'Tegenstander wordt knettergek '

7 juli om 09:55
Laatste update: 7 juli om 10:55

Ronald Waterreus is zeer onder de indruk van Denzel Dumfries. De oud-keeper van Oranje vindt de rechtsback één van de beste spelers en vraagt zich openlijk af of zijn afwezigheid het probleem was in de wedstrijd tegen Oostenrijk.

"Als je Dumfries in je elftal hebt met zo veel energie, ga daar maar eens als tegenstander achteraan rennen. Daar word je knettergek van", vertelt Waterreus in gesprek met Ziggo Sport. De Franse krant L’Équipe was het in ieder geval niet met Waterreus eens. In die krant kreeg Dumfries een vier voor zijn optreden tegen de Turken en daarmee kreeg hij samen met Jerdy Schouten, Xavi Simons en Steven Bergwijn het laagste cijfer.

Dumfries speelde in de derde groepswedstrijd niet en werd vervangen door Lutsharel Geertruida, vanwege hamstringproblemen. Waterreus vond het erg jammer dat de rechtsback niet kon spelen. "Ik weet ook niet waarom hij tegen Oostenrijk niet speelde. Ik vind Geertruida een uitstekende speler, maar dat pakte gewoon niet zo goed uit. Dat kan een keer. Ik weet ook niet waarom hij niet speelde. De laatste toernooien van Oranje en de kwalificatiecyclussen is hij altijd één van de betere spelers geweest."