'Manchester United dichtbij persoonlijk akkoord met De Ligt'

'Man United bijna akkoord met De Ligt, onderhandeling met Bayern in volle gang'

7 juli om 11:02
Laatste update: 7 juli om 14:08

Manchester United is overtuigd van de komst van Matthijs de Ligt. Op persoonlijk vlak is de club van manager Erik ten Hag al bijna rond met de Nederlandse verdediger, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano.

De gesprekken tussen de clubs over de deal zijn in volle gang bezig. United zou volgens Romano een deel van de transfersom in bonussen willen aanbieden. De Ligt had zelf eerder al groen licht gegeven voor een overstap naar United en Ten Hag wil dolgraag opnieuw samenwerken met zijn voormalige pupil. 

Bayern is bereid hem bij een goed bod van de hand te doen. Der Rekordmeister wil immers bezuinigen in de salarishuishouding, en De Ligt is in München een van de grootverdieners. De Duitse topclub verlangt volgens diverse media een bedrag van minimaal vijftig miljoen euro voor de Oranje-international.  

Vlak na het nieuws dat De Ligt zei de overstap te willen maken, begon een groep Bayern-fans een petitie om hem te behouden. Op de petitie-website change.org is de petitie om De Ligt in München te houden nu al meer dan 52.000 keer ondertekend. Of dat ook daadwerkelijk impact gaat hebben, valt te betwijfelen.