Marsman over Oranje, Bijlow en Verbruggen

Oranje-keepers stuwen elkaar omhoog: 'Bijlow schikt zich, hij is gewoon heel blij'

7 juli om 17:34

Meteen na het laatste fluitsignaal in de kwartfinale tussen Nederland en Turkije (2-1) vlogen Mark Flekken en Justin Bijlow op Bart Verbruggen af. De doelman van Oranje, die in de slotfase een hoofdrol opeiste, werd overladen met knuffels van de twee reservekeepers. Het zegt veel over de onderlinge sfeer, zei Verbruggen na afloop. Nick Marsman maakte 'concurrent' Bijlow mee bij Feyenoord en is in gesprek met VoetbalPrimeur bijzonder lovend.

Marsman speelde tussen 2019 en 2021 bij Feyenoord tweede viool achter Bijlow, die kort na die periode debuteerde in het Nederlands elftal. Na zijn vertrek uit Rotterdam heeft de clubloze doelman altijd contact gehouden met de Oranje-international. "Keepers onder elkaar, hè", zegt Marsman tegen VoetbalPrimeur.

'Verbruggen de logische keuze'
In aanloop naar het EK maakte Koeman al vrij snel duidelijk dat Verbruggen zijn eerste doelman zou worden. Marsman kan zich vinden in die beslissing. "Gezien de aanloop naar het EK denk ik dat het een logische keuze is om voor Verbruggen te kiezen en hem het vertrouwen te geven. Hij heeft het ook goed gedaan. De afgelopen wedstrijd houdt hij Nederland op een aantal momenten goed op de been."

Na de overwinning van Oranje op Turkije sprintte Bijlow samen met Flekken naar Verbruggen toe. "Dat vond ik wel heel mooi", aldus de Oranje-doelman na afloop bij de NOS. "Dat zegt wel dat iedereen meeleeft en hoe graag iedereen het wil. Die twee boys specifiek, Bijlow en Flekken, die helpen me super erg. Ik kan alleen maar positief en dankbaar zijn over hoe ze me helpen en me elke keer voorbereiden op de training."

Bijlow en Marsman op training Feyenoord

'Bijlow schikt zich nu makkelijker in deze rol'
Marsman verbaast zich niet over de positieve spirit binnen het keepersbestand van Oranje. "Ik sprak Justin voordat ze weggingen", aldus de oud-doelman van Feyenoord. "Hij is geblesseerd geweest en weer teruggekomen. De laatste wedstrijd van het seizoen speelde hij weer. Hij had vooral heel veel zin om nog even door te gaan. Hij is gewoon blij om erbij te zijn. Ondanks het feit dat hij voorheen ook eerste keeper is geweest. Na de wedstrijd was hij heel blij voor het team. Hij schikt zich nu makkelijker in deze rol dan als hij niet geblesseerd was geweest of als het op een andere manier was gebeurd."

Het zit ook niet in de aard Bijlow om voor onrust te zorgen. "Absoluut niet", benadrukt Marsman. "Hij heeft wel een heel erge drive. Normaal gesproken wil hij alles spelen. Maar als hij niet speelt wordt hij niet vervelend. Hoe ik hem ken bij Feyenoord is dat hij altijd zo fit mogelijk wil zijn en altijd wil spelen. Nu is dat bij het Nederlands elftal anders, maar het is een goede collega om erbij te hebben."