Babel: 'Ik begrijp de argumenten tegen Memphis, maar...'

'Ik begrijp de argumenten tegen Memphis, maar in Nederland is er weinig respect'

7 juli om 13:40

Ronald Koeman moet Memphis Depay niet slachtofferen. Dat vindt Ryan Babel, die zaterdagavond ook naar Nederland - Turkije heeft gekeken. In een sportsbar in Dubai zag hij de aanvalsleider van Oranje opnieuw worstelen.

De kritiek op Memphis groeit, maar Babel gaat er niet in mee. "Ik begrijp de argumenten tegen Memphis", zegt Babel, die in 21 van zijn 69 interlands samenspeelde met de spits. "Hij heeft weinig gespeeld in aanloop naar het toernooi en is misschien niet 100% fit. Maar hij heeft laten zien dat hij nog steeds belangrijk kan zijn. Hij heeft maar één moment nodig om een assist te geven op Stefan de Vrij. Hij heeft de kwaliteit om Nederland verder te helpen."

Babel stoort zich aan het gemak waarmee Memphis in zijn ogen wordt afgeschreven. "In bijna alle andere landen is er sprake van een bepaalde hiërarchie. Daar wordt met veel meer respect omgegaan met spelers die veel voor het land hebben betekend. Ik vind dat het tijd wordt dat er wat meer positiviteit komt, ook vanuit de media."

"Nogmaals, ik snap de kritiek op zijn spel en op zijn fitheid. Maar je helpt het team niet door constant negatief te zijn", aldus Babel. "Memphis kan veel beter, maar dat weet hij zelf ook wel. Weghorst valt goed in en heeft zijn aandeel, maar vaak roepen we om verandering en wordt het alsnog tien keer niks."

'Ik hoop op Frankrijk in de finale'

In de halve finale is Engeland de tegenstander. Babel ziet kansen, zoals hij die ook ziet als Frankrijk de finale haalt ten koste van Spanje. "Ik hoop op Frankrijk, omdat we dan een goede kans maken om te winnen. Tegen Spanje heb je de kans dat je in een rondo terecht komt en ik ben bang dat Nederland zich daar niet tegen kan wapenen. Bij Frankrijk is Kanté eigenlijk de enige die in vorm is, de rest is echt dramatisch."