'Je kan Van de Ven in plaats van Van Dijk of Aké opstellen'

Verweij komt met pittig voorstel: 'Je kunt hem op de plek van Van Dijk zetten'

7 juli om 17:05

Mike Verweij vindt dat Ronald Koeman goed moet overwegen om Micky van de Ven woensdag in de halve finale tegen Engeland op te stellen. Van de Ven verving Nathan Aké in de kwartfinale tegen Turkije en maakte een sterke indruk. 

Verweij ziet Van de Ven als een serieuze optie voor zowel de linksbackpositie als de plek van Virgil van Dijk. Van Dijk, hoewel onomstreden, heeft dit EK niet altijd overtuigend gespeeld, vindt de verslaggever van De Telegraaf. 

"Het is een discussie die nooit gevoerd zal gaan worden, maar je kunt Aké vervangen door Van de Ven, want ik vind wel dat Van de Ven zó op de deur klopt dat het tegen Engeland een optie móét kunnen zijn. In ieder geval een optie om heel goed over na te denken voor Koeman. Maar je kunt hem in feite ook op de plek van Virgil van Dijk zetten, want die vond ik ook geen hele goede indruk maken", zo stelt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Ondanks zijn twijfels gelooft Verweij niet dat Koeman zijn aanvoerder uit het elftal zal halen. Hij denkt dat de bondscoach Van Dijk net zoals Memphis Depay blijft steunen ondanks wisselvallige prestaties. "Hij gaat never nooit zijn aanvoerder laten vallen, maar in feite zou je misschien, zeker als je deze wedstrijd als maatstaf neemt, daar Van de Ven neer kunnen zetten", aldus Verweij.

Van de Ven kwam tot nu toe acht keer uit voor het Nederlands elftal. Vier van deze wedstrijden waren tijdens dit EK. Tegen Polen, Oostenrijk, Roemenië en Turkije viel de extreem snelle verdediger in.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!