Vaessen bedankt voor PSV en lucratief avontuur: 'Het geld is ook niet alles'

Geen PSV of Iran, maar Groningen: 'PSV heeft wel echt gespeeld'

7 juli om 17:59

Etienne Vaessen kon een lucratieve transfer maken naar Iran en was in beeld bij PSV en NAC Breda, maar de goalie heeft bewust voor FC Groningen gekozen. In gesprek met Voetbal International geeft hij tekst en uitleg.

Vaessen was deze zomer transfervrij. Verschillende opties dienden zich aan: zo was Persepolis FC, de kampioen Iran die speelt in een stadion speelt waar liefst honderdduizend mensen naar binnen kunnen, geïnteresseerd. Vaessen kon 'een financiële klapper' maken, maar besloot de overstap toch niet te maken. "Op mijn leeftijd is het niet zo verstandig om naar Iran te gaan. Misschien raak je dan wel volledig uit beeld en ik heb nog genoeg sportieve ambities. Bovendien zou ik dan in mijn eentje die kant op gaan."

"Je kan wel voor het geld kiezen, maar dat is ook niet alles. En misschien kan dat later nog eens, als je eerst gewoon nog een paar jaar lekker presteert. Maar ook dan zou ik niet zo snel voor Iran kiezen, om eerlijk te zijn", zo zegt Vaessen, die ook in beeld was bij PSV. "PSV heeft wel echt gespeeld, maar goed, Joël Drommel is daar nog steeds niet weg. En bovendien wilde ik ook helemaal geen tweede keeper worden. Voor mij is het belangrijk, met de energie die ik heb, om te spelen."

"En NAC was een beetje een veilige keuze geweest. Ik heb in een eerder interview al aangegeven dat ik uit mijn comfortzone wilde treden en dat doe ik met deze stap. Er gaat niets boven Groningen, zeggen ze toch? Het is ook best een stukje rijden vanuit Brabant, moet ik zeggen. Maar ik vond dit een hele leuke uitdaging en een mooi avontuur. Ik ga er alles aan doen om het te laten slagen", besluit de in Breda geboren doelman.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!