Afellay vindt De Vrij geweldig EK spelen

'Over hem wordt bijna niet gesproken, maar hij speelt echt een geweldig EK'

7 juli om 23:27
Laatste update: 7 juli om 23:38

Ibrahim Afellay is onder de indruk van Stefan de Vrij. De oud-international vindt dat de stopper van Oranje een 'geweldig' toernooi speelt in Duitsland. Afellay vond De Vrij ook tegen Turkije (2-1) een van de absolute uitblinkers. 

Mede dankzij een treffer van De Vrij wist Oranje met 2-1 te winnen van Turkije. Afellay benadrukt dat de glansrol van De Vrij geen toeval is. "Over hem wordt bijna niet gesproken, maar Stefan de Vrij speelt echt een geweldig EK", aldus de analist bij Studio Fußball van de NOS. "Hij is zó solide, zowel in het doordekken als in het voetballen. Hij schroomt ook niet om in te schuiven als het nodig is. Dikverdiend dat uitgerekend hij de gelijkmaker binnenkopte.

"Het is echt heel knap", vervolgt Afellay. "Het EK dat hij op dit moment aan het spelen is..." De oud-middenvelder is ervan overtuigd dat de clubs voor De Vrij in de rij zullen staan na dit EK. Afellay dacht echter dat de verdediger transfervrij is, maar het contract van De Vrij bij Internazionale loopt nog een jaar door. Sportief directeur Piero Ausilo van Inter heeft al aangegeven dat hij De Vrij maar wat graag in Milaan wil houden.

De Vrij kwam in aanloop naar het EK als winnaar uit de concurrentiestrijd met Matthijs de Ligt voor een plek rechts in het centrum van Oranje. Gedurende het toernooi groeit de verdediger uit tot een van de sterkhouders van het Nederlands elftal. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!