Derksen kraakt keuzes Ten Hag bij Manchester United

Derksen ziet Ten Hag risico nemen: 'Daarom wil hij allemaal Nederlanders'

8 juli om 07:26

Johan Derksen vindt dat Erik ten Hag bij Manchester United een groot risico neemt door veel Nederlanders aan te stellen. René Hake en Ruud van Nistelrooij gaan zich voegen bij de technische staf bij de oefenmeester en dit komt hem op kritiek te staan van Derksen.

"Hij speelt met vuur", stelt Derksen bij Vandaag Inside Oranje. "Dit hebben ze bij FC Barcelona ook weleens gedaan. Dan blijf je alleen overeind als je kampioen wordt en de Europacup wint."

Derksen maakt vervolgens de vergelijking met de situatie bij Manchester United van een aantal jaar geleden. "Van Gaal is er destijds afgegaan op Memphis. Hij maakte zich hard voor zijn komst. Dat zou het grootste talent zijn toen", aldus de tafelgast. "Memphis speelde geen enkele goede wedstrijd daar. Dan ben je meteen je status kwijt."

"Ik begrijp het allemaal wel. Die Engelse staf spreekt hem blijkbaar niet aan, daarom wil hij allemaal Nederlanders. Hake maakt je ook geen kampioen", vervolgt Derksen zijn verhaal, waarna collega René van der Gijp komt met een reactie. "Jij zegt Hake, maar ik denk dat die Engelsen het wel leuk vinden dat hij Van Nistelrooy erbij heeft gehaald." Derksen sluit zich aan bij de woorden van Van der Gijp. "Hij is echt een vedette daar. Hij wordt de eerste assistent. Dat zal hij vast afgedwongen hebben."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!