Timber kreeg geen goed contractvoorstel van Ajax

'Ik wilde voelen dat ze me wilden hebben, maar dat gebeurde niet echt bij Ajax'

8 juli om 09:02
Laatste update: 8 juli om 09:46

Quinten Timber miste de overtuiging bij de clubleiding van Ajax om hem in Amsterdam te houden. Uiteindelijk vertrok de middenvelder transfervrij naar FC Utrecht en kreeg later de mogelijkheid om terug te keren bij Ajax, maar hij gaf de voorkeur aan een avontuur bij Feyenoord.

Bij Matchday beaamt Timber dat Ajax hem wilde gaan gebruiken als rechtsback. "Onder andere. Ik speelde een paar wedstrijden op rechtsback bij Jong Ajax en op een gegeven moment wilde Ten Hag me op zes zien. Maar het was een beetje half", zo vertelt hij. "Ze kwamen met een nieuw contract, maar het was niet zo sterk."

"Ze wilden me wel op het middenveld, maar ook als rechtsback", vervolgt Timber zijn verhaal. "Nous (Mazraoui, red.) speelde een beetje rechtsback, maar ook aan de binnenkant. Daar kwamen ze dus mee, maar het was niet overtuigend. Ik wilde voelen dat ze me wilden hebben, maar dat gebeurde niet echt bij Ajax. Toen ben ik naar FC Utrecht gegaan."

In dienst van FC Utrecht maakte Timber meteen een uitstekende indruk. De middenvelder kon rekenen op interesse van meerdere clubs, waaronder Ajax. "Een lang verhaal. Uiteindelijk ben ik op gevoel naar Feyenoord gegaan, omdat Arne (Slot, red.) me echt graag wilde hebben. Lutsha (Geertruida, red.) heeft me ook een beetje gepusht. Hij heeft me ontvangen daar."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!