Sutalo in verband gebracht met Wolverhampton Wanderers

'Ajax kan mogelijk belletje verwachten, Premier League-club denkt aan Sutalo'

8 juli om 18:54
Laatste update: 8 juli om 19:01

De naam van Josip Sutalo zingt rond bij Wolverhampton Wanderers. Dat nieuws is naar buiten gebracht door de Engelse transferjournalist Ben Jacobs. De Ajax-verdediger kende een teleurstellend debuutseizoen in Amsterdam. 

Wolves verloor deze week met Max Kilman een belangrijke schakel. De stopper vertrok voor ongeveer 47 miljoen euro naar West Ham United. In de zoektocht naar een opvolger is Wolves uitgekomen bij een tweetal: David Carmo (FC Porto) én Sutalo. 

Over laatstgenoemde is onlangs discussie gevoerd op de burelen op Molineux. Daar is geconcludeerd dat de Kroatische verdediger, die met zijn land actief was op het EK in Duitsland, ongeveer vijftien miljoen euro moet kosten. Van een officieel bod is op dit moment echter nog geen sprake. Het is ook niet duidelijk of Wolves de voorkeur geeft aan Carmo of Sutalo. 

Duidelijk is wel dat Ajax deze transferwindow eerst een aantal spelers moet verkopen, alvorens het zelf geld kan spenderen. Sutalo kwam afgelopen zomer voor ongeveer 21 miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar maakte (net als veel van zijn teamgenoten) geen sterke indruk. 

Ondertussen wordt de naam van Daniele Rugani in verband gebracht met Ajax. De verdediger lijkt overduidelijk uit de koker van zijn Italiaanse landgenoot Francesco Farioli te komen. De trainer van Ajax wil met de verdediger van Juventus een stukje ervaring aan zijn ploeg toevoegen. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!