Heracles laat Brouwer vertrekken door contractregels

Bizarre situatie bij Heracles: club moet basisspeler laten gaan door regelgeving

9 juli om 12:24
Laatste update: 9 juli om 12:48

Heracles Almelo moet doelman Michael Brouwer transfervrij laten gaan. Het aparte is dat de club de keeper dolgraag had gehouden, maar dat hij door een specifieke regel weg moet uit zijn geliefde Almelo.

De 31-jarige Brouwer staat al sinds 2013 onder contract bij het eerste van Heracles. In Nederland mogen voetbalclubs een speler maximaal twaalf jaar tijdelijk onder contract hebben staan. Daarna moet de overeenkomst voor onbepaalde tijd aangegaan worden. Brouwer zou nu dus ook een verbintenis voor onbepaalde tijd moeten tekenen bij Heracles, wat zou betekenen dat hij de overeenkomst op ieder moment in het seizoen kan opzeggen. Heracles zou dan geen opvolger kunnen halen en heeft daarom besloten om Brouwer direct te laten vertrekken.

Voor Heracles is het dan ook een hard gelag, aangezien de club graag had doorgegaan met Brouwer. "Het is natuurlijk heel vervelend voor Michael, want we zijn heel tevreden over hem, hij is de afgelopen jaren een uitstekende keeper voor ons geweest en is een echte clubman geworden. Maar met het oog op de toekomst moeten we deze lastige beslissing wel nemen", zo laat technisch directeur Nico-Jan Hoogma weten op de site van Heracles.

Brouwer baalt er zelf ook erg van dat hij Heracles achter zich moet laten. "Het is natuurlijk zeer teleurstellend dat de club op basis van deze gronden tot deze keuze gekomen is. Ik had graag nog een jaar onder de lat gestaan bij mijn club maar dat is mij helaas niet gegund. Ik hoop dat er een mooie nieuwe uitdaging op mijn pad komt want ik ben fit en honderd procent gemotiveerd."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!