Huijsen geeft groen licht voor stap naar PSG

'Huijsen geeft groen licht voor toptransfer: Juventus nog in onderhandeling'

9 juli om 12:55
Laatste update: 9 juli om 15:54

Dean Huijsen is akkoord met een transfer van Juventus naar Paris Saint-Germain. De twee grootmachten moet er nog uit zien te komen, maar ook die gesprekken zijn inmiddels onderweg.

Het Franse RMC Sport maakt dinsdag melding van het nieuws dat Huijsen groen licht heeft gegeven voor een transfer naar PSG. De twee clubs zijn op dit moment nog in gesprek over de voorwaarden en de beste transferconstructie. Eerder kwam ook L'Équipe al met het nieuws dat de in Nederland geboren verdediger naar Parijs kon. Afgelopen seizoen maakte Huijsen de keuze om zijn interlands in ieder geval voor Spanje in plaats van Nederland te spelen.

De interesse van PSG in Huijsen heeft alles te maken met de aanstaande transfer van Leny Yoro naar Real Madrid. De Parijzenaren wilden de verdediger van Lille OSC dolgraag naar de Franse hoofdstad halen, maar het toptalent verkiest een avontuur bij Real boven het blijven in zijn eigen land. PSG is daarom doorgeschakeld en richt nu de pijlen op Huijsen als nieuwe centrumverdediger.