Ramalho gaat naar Corinthians

'PSV gaat Ramalho uitzwaaien: verdediger is bijna akkoord met nieuwe club'

9 juli om 20:41
Laatste update: 9 juli om 21:30

De kans dat André Ramalho terugkeert bij PSV is weer een stukje kleiner geworden. Het Eindhovens Dagblad meldt dinsdagavond dat de verdediger dicht bij een deal met het Braziliaanse Corinthians is. Ook andere clubs hebben hem op de korrel. 

Ramalho speelde afgelopen drie seizoenen voor PSV, waarmee hij twee keer de KNVB Beker won en één keer landskampioen werd. Ondanks dat de centrale verdediger geregeld mikpunt van kritiek is, wilden de Eindhovenaren graag met hem door. De club deed de Braziliaan, wiens contract bij PSV op 1 juli verliep, dan ook een nieuwe 'verlaagde' aanbieding. 

Deze heeft hij vooralsnog niet geaccepteerd, en dat lijkt ook niet te gaan gebeuren. Corinthians wil hem graag inlijven, en de stopper lijkt zelf ook welwillend tegenover een terugkeer naar zijn geboorteland, waar nog meer geïnteresseerde clubs zich hebben gemeld. Om welke andere clubs het gaat, is niet duidelijk. 

Hoewel de verdediger behoorlijk wat criticasters kent, is er intern bij PSV nog altijd veel waardering voor zijn prestaties, aldus het ED. Vooral zijn spel aan de bal kan de clubleiding van de landskampioen bekoren. 

De club van trainer Bosz wil het aanstaande vertrek van Ramalho zoals bekend graag opvangen door Sepp van den Berg over te nemen van, 'maar dat is wel een zaak van lange adem', zo is te lezen. Ryan Flamingo kwam deze week al wel naar Eindhoven. Hij kwam voor een kleine negen miljoen euro over van FC Utrecht. 


Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!