'PSV wil verlengen met Mauro ondanks interesse'

'PSV wil gewaardeerde kracht uit handen van geïnteresseerde clubs houden'

9 juli om 23:45

PSV hoopt Mauro Júnior uit de handen van geïnteresseerde clubs te houden. De veelzijdige Braziliaan ligt nog tot medio 2025 vast in het Philips Stadion, maar hij kan die verbintenis met meerdere jaren verlengen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Mauro was het afgelopen seizoen een gewaardeerde kracht in de selectie van PSV. Hij speelde zowel als vleugelverdediger en als middenvelder. Volgens het ED heeft hij de interesse gewekt van onder meer het Mexicaanse Club América, dat naar verluidt een kleine zeven miljoen euro wil betalen. Ook vanuit Portugal zou aan hem getrokken worden. Als het aan de Nederlandse kampioen ligt, gaat hij echter nergens heen.

PSV is al enige tijd in overleg met het management van Mauro en die gesprekken verlopen constructief. De kans is daarmee groot dat de 25-jarige Braziliaan langer bij de Eindhovenaren blijft. Hij kan tot medio 2027 of 2028 bijtekenen. Voor Mauro lonkt komend seizoen een basisplaats op linksback doordat Sergiño Dest pas in januari of februari wordt terugverwacht. Fredrik Oppegard geldt dan als back-up.